_______________________________________________

 

 

 

 

La Companyia Retret Teatre va ser fundada el 2009 i està integrada per actors professionals, llicenciats tots ells per l'Institut del Teatre de Barcelona, amb una àmplia carrera dedicada a les arts escèniques i audiovisuals. Retret Teatre ha establert en els darrers anys una línea que dramatitza obres de la literatura universal, sota els paràmetres del petit i mitjà format.

Entre els seus últims muntatges, hi ha Un mirall, una bogeria, amb textos de Mercè Rodoreda i Narcís Oller, Uns drames, uns sants, de Víctor Català i Miquel Llor, i Dos cafès, segons l'obra de Josep M. de Sagarra i Jesús Moncada, les tres adaptades i dirigides per Joan Manel Albinyana.

El seu últim espectacle és Háblame de Lorca, Miguel, en gira per Catalunya i Espanya, confeccionada amb textos de Miguel Hernández i Federico García Lorca; un viatge a través de la vida i l’obra d’ambdós amb la intenció d’apropar-les al públic jove i oferir-ne una visió vigent i engrescadora.

Al 2013, Retret Teatre es va configurar com a plataforma productora dels espectacles dels seus membres i que es poden consultar a la pestanya "+retret". D’aquesta línia en van sorgir dues obres d’Ivan Padilla: Oceà, adaptació de la novel·la d'Alessandro Baricco, estrenada l'agost i setembre de 2013 al Versus Teatre i reposada, en la seva versió castellana, durant el mes de maig de 2014 al Teatre Gaudí de Barcelona. I Sunset Park, adaptació de la novel·la de Paul Auster, estrenada al setembre de 2014 al Teatre Gaudí. És en aquesta línea en la que s’inclou L’any dels 30 o la magdalena, una comèdia de Lara Díez estrenada el juny del 2015 al Teatre Gaudí.

 

Lara Díez

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Completa la seva formació participant en cursos impartits per Mara Bestelli i Silvina Sabater. Membre fundador de Retret Teatre, companyia amb la qual realitza un dels seus últims treballs, "Uns drames, uns sants" de Joan Manel Albinyana. Altres treballs destacats corresponen a "Terra Baixa" d'Àngel Guimerà (adaptació per Eduard Muntada dins la campanya TRANSEDUCA, 2010-2011); "Catalunya Uberales" , film de Ramon Térmens (estrenada al setembre de 2011); "Roberto Zucco", adaptació de Joan Fullana (2009, Factoria IT), o "Maria, Hedda, Júlia, Ofèlia" , escrita i dirigida per Manel Dueso (Institut del Teatre de Barcelona, 2009). Els seus últims projectes teatrals han estat "Llàstima que sigui una puta" amb la Cia. La Pell (Teatre Akadèmia, 2012) i "Háblame de Lorca, Miguel" (Porta 4, 203) i "Oceà" (Versus Teatre, 2013 i Teatre Gaudí, 2014) amb Retret Teatre.

Ivan Padilla

Llicenciat en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Completa la seva formació amb cursos impartits per Charlote Munskö i Jordi Figueras. Forma part del repartiment de la primera temporada de la sèrie "La Riera" (TVC, 2010). Entre els seus darrers treballs teatrals com a actor hi ha "Oceà" (Vesus Teatre, 2013 i Teatre Gaudí, 2014), "K. L. Reich: Home vs. Camp" (Kursaal Manresa, 2013); "La princesa i el pèsol" (Guasch Teatre, 2013); "Llàstima que sigui una puta!" de John Ford amb la Cia. La Pell (Teatre Akadèmia, 2012); "Háblame de Lorca, Miguel" (Porta 4, 2013); "La Ventafocs. El musical amb ritme dels 50" (Teatre Victòria, 2011); "Uns drames, uns sants" de Joan Manel Albinyana (Gira per Catalunya, 2011-2013); "Drapets al sol" (Kursaal Manresa, 2011); "Polvos màgics" (Kursaal Manresa, 2010) ; "Excés" de Neil LaBute (Kursaal Manresa, 2009); "Una cosa així com Roberto Zucco", adaptació de Joan Fullana (Factoria IT, 2009); "Uns amors, uns indrets" de Víctor Sànchez (La Columna, Sagunt, 2009); "El crit" de Howard Barker, dirgit per Ramon Simó (Institut del Teatre, 2008).

Com a director teatral, els seus darrers espectacles són "Cecília Ce" (Kursaal Manresa, 2008), "Polvos màgics" (Kursaal Manresa, 2010), "La dona flor" (Sala Els Carlins, 2012), "K. L. Reich: Home vs. Camp", segons la novel·la d'Amat Piniella (Kursaal Manresa, 2013) i "Oceà" (Versus Teatre 2013 i Teatre Gaudí, 2014).

Bàrbara Roig

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Completa la seva formació amb cursos impartits per Peter Clough, Charlote Munskö, Claudia Massari i Cristina Castrillo. Com a actriu, ha participat en els següents muntatges teatrals: "L'olor sota la pell" de Marta Buchaca, amb direcció de Juan Carlos Martel (Sala Beckett); "S.O.S." d'Oriol Nogués (Àrea Tangent); "Uns amors, uns indrets" de Víctor Sánchez (La Columna, Sagunt); "Roberto Zucco" de Bernard Marie Koltés, amb direcció de Joan Fullana (Factoria IT); "Alicia bajo tierra" de Lewis Carrol, amb direcció de Michal Derlatka; "El mal de la joventut" de Ferdinand Bruckner, amb direcció d'Oriol Tarrasón (Sala Muntaner); "La Intrusa" de Maurice Maeterlinck, amb direcció de Jorge Gallardo; "La mort i la primavera" de Mercè Rodoreda, amb direcció de Georgina Oliba (Factoria IT); "Un mirall, una bogeria", amb direcció d'Albinyana (espectacle juvenil fet en diferents instituts de Catalunya); "Anita Coliflor", tragedia de brebages de Pablo Rosal (Teatre Gaudí i Círcol Maldà); "Públic #" (REUS) d'Oriol Nogués (CAER); "Hivern" de Jon Fosse, amb direcció d'Ester Roma (Porta 4), i "Molt soroll per no res" de William Shakespeare, amb direcció d'Oriol Tarrasón (Sala Muntaner). Els seus últims projectes teatrals han estat "Llàstima que sigui una puta" amb la Cia. La Pell (Teatre Akadèmia, 2012) i "Háblame de Lorca, Miguel" (Porta 4, 203) i "Oceà" (Versus Teatre, 2013 i Teatre Gaudí, 2014) amb Retret Teatre, i "El drac d'or" i "La filla del senyor Bianchi" (Teatre Akadèmia, 2014).

Francesca Vadell

Llicenciada per l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha actuat en diferents muntatges produïts pel Teatre de Manacor i Tau Teatre: Els enamorats , de C. Goldoni o La cantant calba , d'E. Ionesco. Ha treballat en diferents obres de Produccions de Ferro: Assaig Obert, La llei dels Grimm , Història de Closques , dirigides per J. M. Albinyana. Durant el darrer any, amb la Cia. Retret Teatre, ha participat els muntatges següents: Roberto Zucco , de B.M Koltés, dirigida per Joan Fullana; Un mirall, una bogeria, Uns drames, uns sants i Dos cafès, dirigides per J.M. Albinyana. Els darrers muntatges, en els quals ha treballat: Negret de Guinea (guanyador de Premi d'Escenificacions de l'Institut del teatre), Història Robada, de Produccions La Fornal (Guanyadora d'Ajuts del Consell de Mallorca i guanyador del premi Alcover al millor muntatge de les Illes Balears del 2011) i Benaventurats , a partir de l'obra de Miquel Àngel Riera i dirigida per Eulàlia Bergadà (finalista del concurs Bòtil de Teatre). Els seus últims projectes teatrals han estat "Llàstima que sigui una puta" amb la Cia. La Pell (Teatre Akadèmia, 2012) i "Háblame de Lorca, Miguel" (Porta 4, 203).