_______________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________

La plaça dels llops

A partir de La plaça del diamant de Mercè Rodoreda i Terra Baixa d'Àngel Guimerà

Dramatúrgia: Lara Díez i Cia. Retret Teatre

Direcció: Retret Teatre

Intèrprets: Ramon Bonvehí, Lara Díez i Bàrbara Roig

* Adreçat a alumnes de llengua i literatura catalana de Batxillerat

 

Punt de partida. A partir d'una conferència sobre dos dels personatges femenins més importants de la literatura catalana, Marta de Terra baixa i Natàlia de la La plaça del Diamant, es vol fer un recorregut pels passatges més importants d'aquests dos clàssics catalans. Un recorregut literari i també històric sobre el paper de la dona en la nostra societat. Aquesta conferència, liderada per un home, es veurà interrumpuda per les altres dues conferenciants, dones i actrius, que el que volen és posar paraules als personatges i per tant fer teatre i no conferències. Cadascuna, però només representarà les escenes del seu personatge femení preferit, ridiculitzant, a vegades l'altre. Poc a poc l'home acceptarà, també, entrar en el joc del teatre i ell mateix representarà tots els personatges masculins d'ambdues obres però aprofitarà qualsevol excusa per explicar, històrica i socialment, les diferents escenes que vagin succeïnt.

Dramatúrgia. Consisteix en un recorregut pels passatges més destacats de la història de la Natàlia - amb la combinació de monòlegs en primera persona de la protagonista i escenes essencials entre aquesta i els personatges que van apareixent a la seva vida (Julieta, Enriqueta, Quimet, Mateu, Antoni) - i de la història de la Marta - amb monòlegs en primera persona i escenes amb en Manelic i en Sebastià -. Degut al joc de rivalitat entre els personatges, degut a l'afinitat que cada actriu té amb cadascun d'ells, s'aniran alternan les dues obres. les dues obres aniran avançant gràcies al format conferència que en molts moments voldrà tornar a imposar-se a la representació. La nostra dramatúrgia té una aposta clara per poder fer entendre als joves el concepte de dramatúrgia teatral, on s'intenta trobar una lògica entre les diferents històries i trobar els trets comuns dels dos autors, sempre lligat al paper de la dona en l'entorn social i històric.

L'espectacle té una hora de durada i repassa els elements i passatges més destacats d'abdues obres. Uneix La Plaça del diamant i Terra Baixa en un mateix muntatge, adreçat als alumnes de Batxillerat, que han de llegir aquestes obres per a les properes proves de selectivitat.

 

requisits


requisits

Aula espaiosa i silenciosa. (Preferim actuar dins aules, enlloc de fer-ho en sales d'actes, aules polivalents, gimnasos o, fins i tot, teatres.

Ens agrada la proximitat del públic i aconseguir, d'aquesta manera, que se senti immers dins de la representació).

L'aforament màxim de cada sessió és de 90 persones. En el cas de ser més de 90 alumnes caldrà fer dues representacions.

Durada: 60 minuts aproximadament

Preu: 500,00 euros + IVA (+ desplaçament)

Calendari de representacions: Curs 2017/2018

 

ESPECTACLES ANTERIORS

"Dos cafès"

(2013-2015)

"Uns drames, uns sants"

(2011-2013)

"Un mirall, una bogeria"

(2009- 2011)