_______________________________________________

 

 

 

 

SUNSET PARK

AUTOR: Paul Auster / TRADUCCIÓ: Albert Nolla / ADAPTACIÓ: Ivan Padilla

DIRECCIÓ: Ivan Padilla

INTÈRPRETS: Miles: Dani Ledesma / Pilar: Bàrbara Roig / Bing: Ramon Bonvehí / Ellen: Lara Díez / Alice: Francesca Vadell / Mary-Lee: Maria Clausó / Jake: Ivan Padilla

MÚSICA ORIGINAL I ESPAI SONOR: Cels Campos / Veu de Bobby: Pep Ambròs / Veu de Morris: Pere Anglas / Veu de Willa: Pati Martos / ESCENOGRAFIA: Marc Vall / IL·LUMINACIÓ: Rubèn Taltavull / DIBUIXOS: Alba Safon / DISSENY GRÀFIC: Magda Puig i Marrameus DG / FOTOGRAFIA: Francesc Messeguer / AGRAïMENTS: Grup Alfa, Antiguitats Rosa Jordi, Cinemascope i Marina Mulet

PROJECTE: RETRET TEATRE / PRODUCCIÓ: TEATRE GAUDÍ

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

del 5 de setembre al 12 d'octubre de 2014 / de dimecres a dissabte a les 20:30h i diumenge a les 18:00h

Idioma: català / Durada: 90 minuts

imatges / tràiler / dossier de l'espectacle pdf / premsa i crítiques

SINOPSI


Quan Miles Heller ha de deixar Pilar i fugir de Florida, s'instal·la a una caseta de fusta situada a Sunset Park, al cor de NYC, ciutat de la qual ja va haver de marxar fa set anys i mig. Allà es troba amb el seu amic Bing i amb Alice i Ellen, que han decidit ocupar aquesta casa abandonada empesos per la seva precària situació laboral i personal. Miles tractarà de conviure amb ells i els seu món, mentre el record de Pilar i els fantasmes del passat que el van fer marxar de Nova York no deixen de perseguir-lo. "Sunset Park" ens parla d'un grup de joves que lluiten dia a dir per sobreviure i avançar davant d'un sistema que no els ho posa gens fàcil; "tots a tocar de la trentena, tots pobres i escanyats, tots amb talent i intel·ligència".

 

PREMSA I CRÍTIQUES

· ESCENA. 9 d'octubre de 2014. Ana Roche:

Con gran valentía se enfrentan los actores de la compañia a esta dinámica cinematográfica que tiene la novela de “Sunset Park”, por momentos lo consiguen totalmente y sientes estar viendo una película donde los actores han cobrado vida y los puedes tocar. Un espacio innovador, donde el cartón es el material para simbolizar uno de los muros de la casa ocupada donde estos cuatro personajes conviven. Personajes con problemas comunes donde la interpretación de los actores se vuelve importante, ya que aportan brillo y matices a estos personajes, convirtiéndolos en seres sumamente especiales. La música en la pieza es importante ya que acaba de describir perfectamente este ambiente moderno del universo de Paul Auster.

http://www.escena.me/?cat=76

 

· REGIÓ 7. 7 d'ocubre de 2014. Toni Mata Riu:

La traducció teatral d'aquest edifici desemparat en un racó qualsevol de Brooklyn és una escenografia metafòrica de la fragilitat: taules, cadires i parets són de cartró, material barat i caduc, utillatge d'indigents enfredorits i visualització colpidora de la vulnerabilitat del territori on arriba Miles Heller. (...) El Sunset Park teatral sap transmetre l'estranya combinació de la claustrofòbia gradual en què es converteix la vida dels protagonistes i el tímid sentiment d'esperança que, malgrat tot, sembla regar amb llum feble el seu incert futur.

 

· TEATRAL.NET. 6 d'octubre de 2014: "Ivan Padilla sobre 'Sunset Park'"

 

· CLIP DE TEATRE. 28 de setembre de 2014. Andreu Sotorra:

Als lectors fans d'Auster se'ls farà curt i als no-lectors, en canvi, se'ls obrirà el cuquet de la lectrua, més enllà de la versió teatral. Entre altres coses perquè la interpretació de la companyia està físicament i psicològicament compenetrada amb els seus personatges i això aporta la credibilitat imprescindible en un muntatge com aquest.

http://www.andreusotorra.com/teatre/clipdeteatre/tgb.html#2766

 

· BCN CULTURA.CAT. 27 de setembre de 2014. Daniel Bossio:

Padilla aconsegueix mantenir l'essència de la novel·la, gràcies a una escenografia rica i compacte que ens fa entendre lúcidament el pas del temps i el context social dels fets que es descriuen. No tancar cercles viciosos o pensar que el temps tot ho cura pot acabar resultant dramàtic i pot provocar una amargor i rancúnia difícils de curar. De tot això i més ens parla Sunset Park , una novel·la d'Auster a la que Ivan Padilla ha sabut esprémer tot el suc amb sapiència, elegància i forces dosis de creativitat escènica.

http://www.bcncultura.cat/teatre/sunset-park-teatre-gaudi/

 

· SER CATALUNYA. 27 de setembre de 2014: "Tot és comèdia"

· EL MUNDO. 18 de setembre de 2014: "El lado 'okupa' de Paul Auster"

· EL PERIÓDICO. 17 de setembre de 2014: "Teatres crítics"

 

· LUCES APAGADAS. 17 de setembre de 2014:

Pero lo cierto es que la adaptación de Ivan Padilla es también un magnífico resumen del libro apto para amantes de Auster en el que no faltan su regusto yanqui o incluso el baseball. El propio director interpreta a uno de estos cuatro jóvenes con talento e inteligencia que vive al borde de la pobreza. Además de él, completan el reparto Dani Ledesma, Bàrbara Roig, Ramon Bonvehí, Lara Díez, Maria Clausó y Francesca Vadell , todos ellos espectaculares en escena sin excepción. (...) Hasta octubre podéis ver en el Teatre Gaudí esta obra que es a la vez una buena adaptación de un fan de Paul Auster y un gran producto de gente joven con talento e inteligencia. 

http://bloglucesapagadas.blogspot.com.es/2014/09/sunset-park-paul-auster-llega-al-gaudi.html

 

· EL SINGULAR. 17 de setembre de 2014. Laura Calçada:

Si sou a Barcelona i teniu entre 20 i 40 anys, no us la perdeu. Teniu temps fins el diumenge 12 d'octubre. També és ben recomanable per gent més jove i més gran, si voleu experimentar com vivim molts de nosaltres aquesta existència contemporània, en la qual compartim una sensació de provisionalitat, desconeixement, desubicació i sorpresa constant per la vida. (...) La música en directe , a mans de Cels Campos, és fantàstica per la peça i la simple escenografia farà que us concentreu en les emocions d'aquests 6 personatges que desfilaran davant vostre, vivint sense reserves.

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/sunset_park_al_teatre_gaudi_de_barcelona_103151.php

 

· TEATRE BARCELONA. 10 de setembre de 2014: "Retret Teatre porta escena Sunset Park de Paul Auster"

 

· BUTAQUES I SOMNIS. 9 de setembre de 2014. Elisa Díez:

A pesar de la juventud de los intérpretes, que parecen lejos de la treintena, la obra fluye. Las descripciones características de las novelas de Paul Auster quedan suplantadas por unos diálogos y escenas curtas y ágiles que no dejan que decaiga el ritmo dramático.(...) Frescura, vitalidad y ganas de vivir inundan las réplicas de Pilar, una joven huérfana que vive bajo el cuidado de sus hermanas y que tiene ganas de comerse el mundo. Y quizás porque el resto de los personajes ya han visto cómo es el mundo y viven en medio de un dejar que el tiempo pase a ver si las cosas se cambian por sí solas. Espectacular escenografía construida completamente con cartón. Unos muebles de diseño industrial que dibujan a la perfección el ambiente de casa okupa donde viven los protagonistas de la obra.

http://butaquesisomnis.blogspot.com.es/2014/09/sunset-park.html

 

· TEATRE BARCELONA. 7 de setembre de 2014. Ivan F. Mula:

Normalment, donar una dimensió teatral a una obra narrativa no resulta gens fàcil i més si es tracta d'un material amb tan pocs diàlegs com Sunset Park de Paul Auster . Cal destacar, doncs, el minuciós treball de dramatúrgia de l'espectacle que aconsegueix assolir una entitat pròpia respectant, però, l'essència de la font original. (...) El grup d'actors interpreten amb versemblança una sèrie de joves de Nova York entorn als 30 anys, cultes i preparats, que no acaben d'obrir-se camí professionalment ni són capaços de desfer-se dels seus traumes i les seves pors. Probablement, és aquesta lluita generacional (interna i externa), l'autoconeixement i la reivinidicació social el que més ha interessat a Padilla i, per això, la seva adaptació ha cuidat tots els matisos en aquest sentit. (...) Per últim, la música, actual i en directe, atorga exactament el clima urbà i espontani que la proposta requereix, creant la sensació de trobar-nos davant d'un producte perfectament rodó.

http://www.teatrebarcelona.com/recomanacio/sunset-park-ivan-f-mula-14647

 

· CADENA SER. 5 de setembre de 2014: "les propostes de Sílvia Jardí"

· REGIÓ 7. 5 de setembre de 2014: "La versió manresana de Paul Auster"

· LA VANGUARDIA. 5 de setembre de 2014: "Auster 'okupa" el Teatro Gaudí"

· QUÈ FEM? LA VANGUARDIA. 5 de setembre de 2014: "Rastres d'una passat encara molt present"

· EL PUNT AVUI. 5 de setembre de 2014: "Estrena de 'Sunset Park" a càrrec de la Cia. Retret"

· TIME OUT. 5 de setembre de 2014: "Paul Auster al Teatre Gaudí"

· BTV. 4 de setembre de 2014: "Connexió: 'Sunset Park' al Teatre Gaudí"

· BARCELONA.CAT. 4 de setembre de 2014: "El teatre social es reivindica al Versus i al Gaudí"

· BTV. 1 de setembre de 2014: "El pla B"

· BUTXACA. Setembre de 2014: "Sunset Park"

· TEATRALNET. 29 d'agost de 2014: "Versus i Teatre Gaudí aposten pel teatre social"

· ARA. 28 d'agost de 2014: "El Versus i el Gaudí aposten pel teatre social"

· REGIÓ 7. Agost de 2014: "El manresà Ivan Padilla porta al teatre una versió del 'Sunset Park' de Paul Auster"